0316-745698
VCMi VCMiA

Drone helpt bij Visuele Inspectie bij asbest op daken


De scherpe beelden die de drone boven het dak produceert zijn een geweldig hulpmiddel bij visuele inspecties. De milieuspecialisten van VCMiA gebruiken deze techniek als ondersteuning van de traditionele inspecties. De voordelen in nauwkeurigheid, tijd en kosten zijn groot.

Opnemen in de accreditatie scope . VCMIa gebruikt de drone daarom momenteel alleen nog ter ondersteuning van de bewijslast.
Maar het inspecteren op hoogte met de

m dak inspecties nu en in de toekomst nog beter en efficiƫnter te kunnen uitvoeren, heeft VCMIa, het gespecialiseerde onderdeel van VCMI N.V. voor asbest gerelateerd onderzoek, drones aangeschaft. De haarscherpe beelden die deze drones produceren, zijn beter dan de traditionele visuele inspectie.

Het inzetten van een drone heeft tal van voordelen. Het werken met een drone is o.a. veiliger en sneller. Onveilige situaties worden vermeden. De drone piloot kan zelfs helemaal buiten de linten van het te inspecteren object blijven staan. Bij grote objecten kan het vier tot vijf uur aan tijd schelen. Die tijd hoeft het materieel ( verreiker, torenkraan o.i.d.) niet beschikbaar te zijn voor visuele inspecties.
POSITIEF
De NEN 2990-2012 commissie staat positief tegenover de inzet van de drone voor deze inspecties. De verwachting is dat de RVA, (Raad van accreditatie), de dronebeelden in de nabije toekomst ook zal

Downloads

Neem contact met ons op